Snabb och god rätt som är vegetarisk och gluten- och mjölkfri.
Portioner
4 port.
Förberedelse
10minuter
Tillagning
ca.15min
Ingredienser
4port. Laxfile
2 Morötter
100 gram Broccoli
1 Gul lök
1 Salladslök
0,5 Squash
2 dl Teriyakisås
Några skvättar fisksås
Vegetarisk olja
4 port Risnudlar
Gör så här:
- Skala morötterna och löken.
Skär sedan morötterna och squash i stavar. Skär löken i klyftor och salladslök i skivor. Broccolin delar du i mindre bitar. - Fyll en stor gryta med vatten till nudlarna, koka upp vattnet.
- Ta fram en wokstekpanna och sätt den på medelhög värme och häll i lite olja i pannan. Lägg i 4 laxfiléer med grönsakerna vid sidan om fisken. Stek ca 5minuter, vänd på fisken och rör runt i grönsakerna.
Häll på Teriyakisåsen, fisksåsen och låt allt puttra ihop i ca.10min, gärna med locket på. - Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
- Ta fram en tallrik och lägg upp det vackert. Lägg nudlarna i botten, laxen mitt över. Dekorerar med grönsakerna och såsen.
- Smaklig måltid!