Teriyaki lax med grönsaker och risnudlar!

Snabb och god rätt som är vegetarisk och gluten- och mjölkfri.

Portioner

4 port.

Förberedelse

10minuter

Tillagning

ca.15min

Grönsaker

Ingredienser

  • 4port. Laxfile

  • 2 Morötter

  • 100 gram Broccoli

  • 1 Gul lök

  • 1 Salladslök

  • 0,5 Squash

  • 2 dl Teriyakisås

  • Några skvättar fisksås

  • Vegetarisk olja

  • 4 port Risnudlar

Laxen och grönsaker tillagning i wokstekpannan.

Gör så här:

  • Skala morötterna och löken.
    Skär sedan morötterna och squash i stavar. Skär löken i klyftor och salladslök i skivor. Broccolin delar du i mindre bitar.
  • Fyll en stor gryta med vatten till nudlarna, koka upp vattnet.
  • Ta fram en wokstekpanna och sätt den på medelhög värme och häll i lite olja i pannan. Lägg i 4 laxfiléer med grönsakerna vid sidan om fisken. Stek ca 5minuter, vänd på fisken och rör runt i grönsakerna.
    Häll på Teriyakisåsen, fisksåsen och låt allt puttra ihop i ca.10min, gärna med locket på.
  • Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  • Ta fram en tallrik och lägg upp det vackert. Lägg nudlarna i botten, laxen mitt över. Dekorerar med grönsakerna och såsen.
  • Smaklig måltid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *