God kväll, här kommer ytterligare ett nytt recept. Vitabönor till tacos? Ja det här med bönor är helt nytt för mig, för det är inget som vi brukar äta i vår familj.
Jag tyckte det var väldigt gott och spännande smaker, medans barnen var lite tveksamma till lök och tomaterna som var i salsan. Men barnen kommer tids nog att börja gilla bönrätter. Det var inte sista gången vi gör salsabönor.
Tacofredag med nya smaker.
Spännande och inspirerande att prova något helt nytt, till tacosen denna fredagskväll. Ett tillbehör som är fullt med järn, selen, kalium, B6 och folsyra. Som innehåller lågt GI, antioxidanter och massor av protein. Ja salsabönor var helt okey, till och med gott.
Snabbt tillbehör till tacosen eller annan maträtt.
4 port.
5 minuter
10minuter
Ingredienser
Vitabönor
2 tomater
1-2 vitlöksklyftor
0.5 rödlök
1dl majs
1msk olivolja
1tsk sambal oelek
Salt
Peppar
Lite socker
Salsabönor
- Skölj de färdigkokta bönorna.
- Tärna tomaterna i mindre bitar och hacka rödlöken.
- Häll olivoljan i en kastrull och häll i bönorna, tomaterna, rödlöken och majsen. Pressa i vitölken och smaksätt med salt, peppar och lite socker.
- Låt bönsalsan koka ihop ca. 5min.
- Serverar salsabönorna tillsammans med tacofärs av nötfärs alt. soyafärs, isberg, majs, paprika, rödlök, gurka, salsa, gräddfil och tacochips.