Då var det söndag och idag är jag ledig! Ledig och ledig inte från hushållsarbetet i alla fall. Jag har startat en tvätt, vikt tvätt, tvättat Elin fotbollsstrumpor, gjort frukost, bäddat rent och plockat lite där inne i huset. Men nu sitter jag här ute i min lilla stuga i lugn och ro tills någon i familjen kommer ut.
Frukost med proteinplättar:
Idag gjorde jag proteinplättar som lite lyxigare söndagsfrukost.
Till blev det även en en fruktmacka med smör, ost, paprika och gurka, kokt ägg och kaffe. Proteinplättarna var väldigt mättande då de består av både havre och ägg. Jag tog bara 3st proteinplättar, men om det skulle varit vanliga plättar, så hade jag definitivt ätit fler för att komma upp i samma mättnadskänsla.
Jag rekommendera att servera det med 1 klick vaniljkvarg och färska bär. Själv tog jag lite sirap då min kvarg för tillfället var slut.
Mättande proteinplättor med ägg och havre som funkar lika bra till frukost, brunch som mellanmål:
Du behöver:
- 2dl havregryn mixa i matberedaren till ett fint mjöl.
- 1,5tsk bakpulver
- 1tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 3 ägg
- 0,75dl mjölk
Gör så här:
Mixa havregrynen till ett fint mjöl, blanda i de torra ingredienserna i mixern och kör några sekunder.
I en annan bunke vispa du ihop äggen och mjölken.
Blanda sedan ihop alltsammans i äggsmeten.
Stek smeten med lite smör i en plättlagg.
Servera gärna proteinplättarna med lite vaniljkvarg och färska bär.
Själv tog jag lite sirap!
En liten dejt med Clas:
Igår kväll gick jag och Clas ut på en dejt. Helt ensamma utan våra barn. Det var skönt även om det är mysigt med barnen också. Men så är det skönt att få vara själva.
Kalimera är en lite mysig restaurang med medelhavsinspirerad mat. De lagar fantastisk god mat.
Själva restaurangen ligger i Amhult centrum i Torslanda. Vi promenerade dit, det är ca. 3km en lagom lång bit.
3rätters vid Medelhavet.
Till förrätt:
så tog vi in pilgrimsmusslor. Det var första gången jag åt det och det var fantastiskt gott, vi tog även in ugnsbakade tigerräkor. Detta var 2 tapas, lagom stora som en lite aptitretare. Till detta tog jag ett glas Prossecco.
Till huvudrätt:
Vi trodde att vi hade beställt “Efes bonfié” Oxfilé med cheddarsås i gjutjärnsgryta. Men den engelsktalande kyparen, misstog vår beställning och istället så fick vi “Bonfilé Sis”.
Som istället var Oxfilé på spett på ugnsbakad morot, palsternacka och rödbeta. En stav fetaost, en kula tzatziki, dolmadaki tillsammans med en skål råstekt vitlökspotatis. Det var magiskt gott.
Till detta blev det ett glas rött vin.
Till dessert valde vi varsin efterrätt. Jag tog chokladfondant och Clas tog Cremé Brulé. Till detta drack vi varsin Kaffe Baileys.
Ibland måste man få äta lite gott och unna sig lite lyx. Det blir inte alls lika ofta som man går ut nu i pandemin. Jag hoppas det blir bättre när Corona är över och samhället börjar återgå till sitt normala.
Tyvärr visade vågresultatet +1kg i morse. Det finns både upp och nedgångar. Igår morse så var det ner på vågen idag var det upp. Vi får ta nya tag.
// Emelie