Tillbaka på jobbet i stan.
Det är nästan 10månader sedan sist jag var i stan och arbetade. Men nu är jag tillbaka och skall arbeta här varannan vecka. Vilket betyder att jag får åka buss igen och nu med munskydd. Jag kan ju säga att det var ju riktigt varmt att använda munskydd på bussen på vägen hem. Iklädd vinterjacka, mössa och halsduk och glasögonen som immade igen.
Första alarmet kl.04.45.
Att jag börjar tidigt i stan betyder också att jag behöver att gå och lägga mig lite tidigare än vanligt. Så idag ringde första alarmet redan kl. 04.45. Sen har jag ett alarm var 5:e minut fram till kl.05.10. Det är sista alarmet. Varför jag har så många alarm är att jag av misstag har stängt av alarmet istället för att snooza och då är det kört. Kaféet öppnar klockan 7 och då ska jag vara där.
För några månader sen så hade detta varit helt omöjligt att stiga upp så här tidigt. Jag var så trött på morgonen. Nu känns det som om att jag har mer energi. Då jag försöker stiga upp tidigare nu, så att jag får ut så mycket som möjligt av dagen. Det känns som det är lite lättare att vakna nu också. Jag tror det kan vara att jag mår mycket bättre, piggare och att vi går mot ljusare tider.
Jag har också sluppit min förkylning, dock har jag haft lite ont i huvudet idag. Det kan bero på att det inte blev någon bra lunch idag. Jag åt ju bara en knäckemacka på jobbet med ost och grön paprika, 1äpple och kaffe till frukost. Det blev ingen riktig lunch! Så jag tog en halv grov ost fralla precis innan jag skulle gå hem. Eftersom jag började tidigare så slutar jag då redan klockan 15.00. helt underbart, då det var ganska bra väder när jag åkte hem. Och så hade jag halva eftermiddagen kvar.
Hemma igen!
Klockan hade redan börjat närma sig 16.00, när jag väl var hemma. Jag hann inte göra så mycket som jag hade velat göra. Men eftersom varken jag eller Clas hade ätit någon ordentligt lunch så blev det middag lite tidigare istället. Innan kl.18.00 åt vi middag och då gjorde jag grönsaksbiffar, lite ugnsbakade potatis, grillad fläskytterfilé, lite sparris, grönsallad.
Grönsaksbiffar “Morotsbiffar/rödbetsbiffar”.
Dessa biffarna gjorde jag till middag idag. De var fantastiskt goda och de kommer jag att göra igen. Väldigt enkla, dock tar det lite tid då havregrynen behöver svälla. Men då kan man förbereda annan mat till om det ska göras någon sallad eller alternativt något kött eller vad du vill ha till.
Morot/ rödbetsbiffar
4st
10+30minuter
10min
Ingredinser
2morötter alternativt 2rödbetor
0.5 liten gul lök alt 1/4 stor gul lök
1 dl havregryn
1ägg
1 liten klyfta vitlök
Salt och peppar
Olja till stekning
Gör så här
- Skala morötterna och riv på rivjärn. Gärna på den sidan som ger fina trådar.
alt. Riv 2 kokta rödbetor på det grova rivjärnet. - Riv löken på den grova rivjärnet.
- Lägg allt i en bunke tillsammans med havregryn, ägg, vitlök och kryddor. Blanda ihop allt väl och låt det svälla i 30min.
- Häll lite olja i en stekpanna. Klicka upp smeten till 4biffar och platta till lite. Stek på medelhög termometer. Vänd om när det känns klar.
- Servera som de är eller istället för potatis, ris och pasta som ett vegetariskt alternativ.
Smaklig måltid!