En solig måndag i April

Frukost med nybakat bröd

Min ledig måndag började med frukost med en frömacka från Hattings. Jag värmde på brödet i ca. 2minuter i airfryen, så blir det som nybakat bröd. Airfryen gör verkligen underverk i det här hushållet. Speciellt lite äldre bröd blir som nybakat och frasigt och varmt. Idag blev min macka gjord med bregott, skinka, tomat och gurka och en kvist färsk timjan så blev det magiskt gott. Därefter körde jag ett träningpass på 16min uppe i allrummet.

Idag var dottern hemma och jag kunde inte riktigt koppla av som jag hade velat. Det skulle vara lugn och ro idag. Läsa lite i mina böcker, blogga, SUP:a och bara få vara.

Min frukost

Mellanmåls smoothies:

Dottern blev hungrig och jag gjorde smoothies till oss som mellanmål.

  • 1banan
  • 3dl yoghurt
  • 1 dl hallon
    Mixa ihop allt i en mixer.
    Fyll upp hälften av smoothien i 2glas.
    Häll i 1dl blåbär i resten av smoothien och mixa.
    Fyll nu upp med den sista smoothien i glasen och du har nu en 2 färgad smoothies.
Hallon och blåbärs smoothies

Fröknäcke:

Jag hade tänkt att jag redan i helgen skulle ha bakat fröknäcke. Men det fanns inte riktigt tid till att göra det, men idag gjorde jag dubbel sats. Det är alltid bra att ha lite extra väldigt gott fröknäcke.

Alla ingredienserna förutom vattnet
Fröknäcke

Fröknäcken (Gluten och mjölkfritt)

Bitar

24st

Tillagning

10minuter

Tillagning

60min

ingredienser

  • 0,5dl solrosfrön

  • 0,5dl sesamfrön

  • 0,5dl linfrön

  • 0,5dl pumpafrön

  • 2msk chiafrön

  • 1,5tsk fiberhusk

  • 2dl majsmjöl

  • 2krm salt

  • 2,75dl hett vatten

  • 2msk rapsolja

  • Flingsalt till topping

Gör så här:

  • Sätt på ugnen på 160grader
  • Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke.
  • Blanda i det heta vattnet och oljan, till en kletig deg.
  • Lägg degen på ett bakplåtspapper och lägg ett extra papper ovanpå och kavla degen tunt.
    Ta bort det översta pappret. Skär degen i 24rutor och toppa med havssalt på toppen.
  • Grädda fröknäcket i ca55-60min. Det beror lite på ugnen.

    Låt brödet svalna innan du lägger det i en lufttät burk.

Dottern får inga nudlar.

Båda barnen älskar nudlar och de skulle kunna äta det varje dag. Men denna helgen blev det inga nudlar och inte idag måndag heller. Det är inte bra att stoppa i sig nudlar varje dag. De måste lära sig att äta mer varierad kost. Dottern undviker gärna grönsaker. Äntligen har sonen börjat äta mer grönsaker och inser att det faktiskt blir godare och man får mer smak i maten av t.ex. att ha lök i maten. Så idag lärde jag dottern hur lätt man gjorde en omelett med lite skinka och ost i. Man kan sen införa lite grönsaker i omeletten, som lök, paprika, gröna blad och tomat.

Nu väntades en SUP tur

Just nu hoppade jag över lunchen, jag fick ta den senare. Nu låg vattnet som en spegel och jag sprang ut och tog fram Sup:en, flytvästen och mina våtskor.

Jag tog på mig min våtdräkt, våtskor, fyllde en flaska med vatten, fyllde min väska med en banan och en powerbank till mobilen. Det var riktigt varmt med våtdräkten. Men det lite kallt om huvudet. Men det är fridfullt och skönt att paddla runt Stora Porsholmen. Vädret var annars varmt och gott och ca. 15grader.

Här är jag på G. Jag har paddlat till västra sidan på Porsholmen och det är fint väder med väldigt lite vågor.

SUP
Bakom Porsholmen

Ha en försatt trevlig måndag i det solig vädret!

//Emelie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *