Fortfarande småkrasslig:

Fortfarande hemma

Jag har varit hemma idag också, eftersom jag fortfarande hade ont i halsen. Men nu känner jag mig helt ok och imorgon blir dags att jobba på allvar.
Under dagen och igår kväll har jag mestadels skrivit på mitt inlägg som handlar om min viktresa. Det blir ett långt inlägg under många år, så det tar sin lilla tid att minnas tillbaka, försöka leta fram bra bilder. Men tids nog så ska ni få följa med mig på min viktresa.

Grötfrukost

Frukost:

Idag blev havregrynsgröt till frukost med skivad banan, kanel och mjölk. Till detta hade vi kesofralla med ost och gurka och en kopp kaffe.

Jag vill verkligen poängtera att mina kesofrallor är ju fantastiskt goda. De håller sig saftiga, mjuka och mättande då de är gjorda på havregryn.


Recepten finns i länken: https://emeliecronholm.se/hemester-gaststuga/

Dagens lunch på hemmaplan:

Potatis, chevre och rödbetor

Cevrégratinerad rödbetor:

  • Sätt på ugnen 200grader.
  • Koka 12 nypotatisar i ca.15-20min.
  • Skär 3 färdigkokta rödbetor i 12 lika stora skivor, lägg dem i en ugnsform.
  • Skär 12 skivor av chévren lägg dem på rödbetorna. Gratinera i 10min.
  • Gör en trevlig lite sallad till.
  • Dekorera allt och ringla över lite god Balsamico.
Chévre och rödbetor

Panko panerad spättafilé och nypotatis.

Details

Portioner

4 portioner

Förberedelse

20minuter

Tillagning

20minuter

Ingredienser:

  • 8 Spätta filéer

  • 2dl Vetemjöl för panering

  • 2 dl Panko panering alt. ströbröd

  • 2Ägg

  • Salt och peppar

  • 1 påse Nypotatis

  • 1,5dl Gräddfil

  • 3msk Hovmästaresås

  • 2dl Tinade gröna ärtor

  • 2msk Olja

  • Citron

Gör så här:

  • Förbered med att hälla upp mjöl och panko på 2separata tallrikar. Vispa upp 2ägg i en djuptallrik.
  • Skölj nypotatisen. Koka potatisen med en nypa salt, lite dill om du har det.
  • Torka av spättafiléerna så de inte är så blöta.
    Vänd filéerna på båda sidorna i mjölet, låt dem ligga på en torr skärbräda.
  • Vända filéerna i de uppvispade äggen, se till att de täcks ordentligt.
    Doppa filéerna direkt i panko paneringen.
  • Stek fisken så den blir genomstekt, jag körde ca. 4min på vadera minut med medelhögvärme och körde dem sedan färdigt 5min i airfryen på 180grader.
  • Under tiden mixade jag ärtorna, oljan, lite salt och peppar med mixerstaven.
  • Blanda ihop gräddfilen och hovmästarsåsen i en liten skål.

    Dekorera med lite grönt och någon citronklyfta.

Smaklig måltid!!

//Emelie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *