Söndagkväll!

Snart är denna helgen slut!

Renoveringen har börjat av mitt pluggnäste.
Jag har haft fullt upp denna helgen, vi har precis påbörjat vår lilla renovering av gäststugan på tomten. Men det tar sin lilla tid att fundera, planera och genomföra. Jag var rätt bestämd att jag ville ha träpanel på väggarna. Det blir varmare och mer levande känsla. Som sagt och gjort jag fick min vilja igenom. Så nu är det en del påbörjat och det mesta inhandlat.
Imorgon är jag ledig och kanske börjar jag med panelen själv imorgon. Vi får se hur det går med det. Jag gillar renovering och inredning och jag ser redan nu framför mig min lilla oas.

Lördagen gick otroligt fort…

Lite morgonträning är alltid gott för kroppen och hälsan. Det blev ett ca. 30 min långt mag- och ben träningspass i vardagsrummet. Lagom svettig och varm i kroppen, var det dags att inta frukosten med övriga familjen.

Min hälsofrukost innehöll danskt rågbröd med kokt ägg, lite skivad apelsin och klyftad kiwi. Lätt yoghurt med Pauluns Granolas med smak av äpple och kanel och toppad med 1 tsk chiafrön och så klart kaffe.

Tillsammans brukar vi oftast lyssnade på Ring så spelar vi på P4, det gör vi varje lördag och det är alltid spännande om man klara de kluriga frågorna. Så här bukar vår lördagsmorgon se ut.

Sedan fortsatt dagen med att inhandla brädor och gips till gäststugan. Arbetet fortsatte till närmare kl 17.
Då hade vi jobbat på utan lunch men vad gör det när vi snart skulle inta en 3rätters middag. Varje helg brukar jag och Clas turas om att laga 3rätters med barnen. Igår låg den bollen hos mig och Calle.

Lördagens 3rätters middag!

Panko panerad kyckling med aioli.

Förrätten med Panko panerade kycklingbitar och Calles hemlagad aioli.
Kycklingbitarna panerade vi först med vetemjöl, sedan med uppvispat ägg och slutligen panko panering som finns att köpa vid de asiatiska matprodukter i affären. Kycklingen stekte vi i lite olja först och sedan tillagade vi dem färdigt i airfryen.
Calle gjorde Aiolin med 1,5dl majonäs, 2 pressade vitlöksklyftor och lite salt. Godare än köpt aioli.

Detta var en uppskattad förrätt och mycket god.
Serveringstips är att ta lite ruccolasallad under och aiolin i en äggkopp, så såg det både lyxig och elegant ut.

Kycklingspett med klyftpotatis.

Huvudrätt blev kycklingspett som vi marinerad lite snabbt, dessa grillade vi ute i kylan tillsammans med rödlök och paprika. Till detta blev det klyftpotatis, tyvärr köpta som vi tillagade i airfryen. Som tillbehör gjorde jag en fräsch side sallad med blandsallad, paprika, gurka lite olika cocktailtomater toppad med lite rödlök.
Till detta tog vi färdigköpt bearnaise. Bästa bearnaisen är den på flaska för då tar man inte lika mycket som när man öser med sked.
Eftersom det var helg och lördag passade jag på att avnjuta 2glas rödvin.

Väl värt att njuta av den lediga helgen.

Kladdkaka med choklad marängfluff.

Efterrätten fuskade vi lite med, då vi köpte färdig kladdkaka. Men vi vispade marängen själva och smälte chokladen som som vi blandade ner i smeten. Detta lade vi på kladdkakan och gräddade av i ugnen som vi sedan garnerade med färska jordgubbar.

Fantastiskt gott var det och jag tog en mindre bit tillsammans med kaffe.

Självaste söndagen!

Jag började med att gå ner till vardagsrummet och började mitt lilla träningspass. Idag körde jag ett kortare träningspass för magen, 20min det kändes lagom. Under tiden ropade jag ner familjen och ropade att det var frukost. Men jag lurade dem allihopa. Ner kom både barnen och Clas. Men det var ingen frukost framdukad.
Varpå att jag sa. -Nej men vad bra att ni kommer nu, då kan ni göra frukost och tömma diskmaskinen åt mig. Det jag annars hade fått göra och vips så stod det 3personer och förberedde allt till frukosten, så jag bara kunde sätta mig till dukat bord, efter min träning. Vilket underbart påhitt av mig.

Söndags frukosten.

Söndagens frukost!

Till frukost blev det danskt rågbröd igen med pärsons skinka och skivad gurka.
Lättyoghurt med lite Pauluns Granola
strödd över och toppad med någon färsk jordgubbe.
Pauluns Granola är så fantastisk god och krispig och jag är glad att barnen äter just dessa hälsosamma flingor just nu och inga sockerbomber till flingor.

Våren är på väg.

Så efter frukosten åkte jag och Elin iväg och köpte henne ett par vår skor. Det blev ett par snygga Addidas skor med rosa detaljer. Vi letade även efter en liten tunnare mössa, eftersom det börjar bli lite varmare nu, men det fanns inga. Så det fick bli en svarta fiskarhatt istället. Vi köpte även 2par snygga stretchjeans till Elin, hon som vägrar ha riktiga jeans utan älskar bara tights.

Jag provade även en klänning som jag hade kollat in som såg så fin ut. Väl i provhytten var den inte lika fin som jag trott och den skar dessutom in i midjan fast att det var min stl. 36. Nej det blev ingenting till mig. Jo en modern midjeväska. Jag tror det kan var helt ok om jag springer eller är ute och promenerar när det blir lite varmare ute.

Väl hemma, så kom Clas hem samtidigt som oss. Han hade varit ute och cyklat mountainbike med ett gäng killar ute i någon skog. Så det var bara att sätta igång med lunchen klockan var redan 13.

Lördagslunchen

Kyckling med omelett

Kyckling med omelett.

Jag hade lite färdiggrillad kyckling ca.250g i kylen som jag skar ner i bitar, tillsammans med 1/4 squash, 1/4 paprika och 2salladslökar. Detta stekte jag ihop med lite salt och peppar. Hällde upp det på två tallrikar. Under tiden hade jag vispat ihop 3ägg med en skvätt vatten, lite salt och peppar som jag sedan hällde ner i pannan med lite olja. Idag lyckades jag med omeletten och den blev riktig krämig. Detta serverade jag med lite sallad, cocktailtomater och lite av min bönsalsa jag hade kvar ifrån i fredags.

Tack för att ni har hängt med i detta långa inlägg om min intensiva helg. Imorgon tar vi nya tag, i en ny vecka.

//Emelie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *